Bevallen zonder weeën!!

Geplaatst op

Bevallen zonder de weeën, dat klinkt super! Geen centje pijn.

Zo ben ik bevallen.

Ik was 41 weken en doodop. Ik sliep snachts nog maar een uurtje had nergens geen energie meer voor.
Bij de verloskundige praktijk hadden ze mij doorgestuurd naar de gynaecoloog om me in te laten leiden.
De gynecoloog sprak met mij af om zondagmiddag een ballon te plaatsen.

Een ballonkatheter wordt geplaatst om je baarmoeder te rijpen, zodat je op een natuurlijke manier ontsluiting krijgt.
Ik helemaal happy, maandag heb ik mijn kleine ventje -waar ik zo lang op heb gewacht- in mijn armen liggen. Had zelfs al de geboortekaartjes gemaakt met de datum van de maandag erop maar natuurlijk liep dat niet zo als ik dat gepland had.
’s Maandags in het ziekenhuis bleek dat ik nog niet zoveel cm ontsluiting had om mijn vliezen te breken. Dus zijn ze aan de slag gegaan met gel. Al met al duurde dat 3 dagen voordat ik een kleine 2 cm ontsluiting had waardoor ze mijn vliezen konden breken.

Héhé eindelijk nu kan het echte werk beginnen. Breek mijn vliezen maar, zet de pomp van de weeënopwekkers aan. Ik ben er klaar voor, Kom maar op!!

Daar zat ik dan om 7 uur sochtends met 2 banden om mijn buik heen (van de CTG) die me al de hele week zaten te irriteren omdat het maar niet bleef zitten wat ik ook niet gek vind bij zo’n enorme buik. Een infuus in mijn hand en daar druppelde iets in wat ze weeënopwekkers noemen. Om 12 uur kwam de gynaecoloog kijken hoe het met mij ging. Nou heel goed zat nog op mijn telefoon spelletjes te spelen, beetje facebooken & een beetje internetshoppen. Conclusie nog geen weeën. De pomp werd steeds hoger gezet zodat ik elke keer een hogere dosering van de weeënopwekkers kreeg. Uiteindelijk na 9 uur wachten was ik er wel een beetje klaar mee. Ik had lichte menstruatiepijn maar nee geen weeën want volgens iedereen die weeën heeft gehad weet je echt wel het verschil tussen weeën of een menstruatiepijn of iets anders.

Uiteindelijk werd er besloten dat we dan nog 2 uurtjes de weeënopwekkers op de maximale dosering zouden zetten want dan zou het toch echt moeten gaan gebeuren, gebeurde dit niet dan zou het een keizersnede worden.

Om de half uur kwamen ze kijken of het al begonnen was maar nog steeds niks! Uiteindelijk is het een keizersnede geworden en is mijn zoontje om 20.00 uur geboren.

Ook al heb ik dan geen weeën gehad of lichamelijk weinig tot geen pijn is het wel degelijk een zware bevalling geweest. Het liefste had ik ook weeën gehad ipv van een week op een ziekenhuisbed liggen en wachten totdat er wat komen gaat, om uiteindelijk opengesneden te worden.

Helaas is het niet gelopen zoals ik het zou willen, maar ik heb er wel alles aan gedaan om ook weeën te krijgen.

Liefs,

IMG_0540

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s