Zwanger!!! Yess of oh jee!!

Geplaatst op

Hmm al een paar dagen “over tijd” en ik voel me raar. Zou het zo zijn of toch niet? Zo gaat het meestal. Bij mij speelde het rare gevoel in mijn buik al een paar dagen door mijn hoofd. 

Mijn menstruatie is altijd heel strikt geweest. Ik kon er de klok op gelijk zetten wanneer het weer zover was. Ik wist dat ik pas over een paar dagen mijn menstruatie zou krijgen maar mijn “onderbuik” gevoel zei dat ik toch maar een testje moest gaan doen. Toch heb ik nog even gewacht omdat ik vlak ervoor een miskraam heb gehad en dacht dat mijn hormonen mij nog helemaal gek maakte. 

Uiteindelijk toch een aantal testen gekocht ( want ik nam met 1 test uitslag geen genoegen mee). Testje gedaan… 

Een heel licht streepje. Word ik nou gek of staat er echt een streepje?? Hmm misschien ben ik de enige die het ziet, dus maar even een foto maken en naar mijn beste vriendin sturen met de vraag: zie je een streepje of niet. Waarop zij enthousiast reageerde gefeliciteerd!! Je bent zwanger!! En nog steeds wou ik het niet geloven. Nou dan maar een clearblue test halen. Uitslag: Zwanger! 

Daar zat ik dan, helemaal in shock. Nu al zwanger? Zo kort na een miskraam… Mijn man kwam thuis van het werk en die kreeg de zwangerschapstest te zien. Ook in shock. 

Begrijp me niet verkeerd, we waren ook heel blij en natuurlijk weet je dat de kans erin zit dat je zwanger wordt als je onveilig vrijt. Maar we hadden eigenlijk besloten om even alles te verwerken en ik geef eerlijk toe dat ik die dag wel wat traantjes heb gelaten van schrik, angst, onzekerheid en ook zeker blijheid. 

We beseffen dat we het geluk hebben dat we snel zwanger waren. Er zijn mensen die het al een hele lange tijd proberen zwanger te raken of mensen die door de medische molen gaan om een kind te krijgen. Maar er zijn ook mensen die er helemaal niet blij mee zijn. Dat kan ook en ongeacht welke reden vind ik dat dat gewoon gerespecteerd moet worden. Het is toch een keuze die heel je leven verandert. 

En dan ben je zwanger! Iedereen om mij heen begon over een roze wolk waarop ik zou komen zitten. Nou ik had een zwarte wolk. Ik vond zwanger zijn echt niet leuk!! 

Tuurlijk, als je de kleine voelt bewegen in je buik dat is het meest bijzonderste gevoel die je kan meemaken. Maar de moeheid, misselijkheid breekt je echt op. En dan niet gesproken over de maagzuur en dat je je voelt als een koe. 

Daarbij is er ook de angst. De angst dat er iets mis gaat. Bij elk pijnscheut dacht ik het zal toch wel goed gaan? Ook was ik heel onzeker, word ik straks wel een goede moeder. Kan ik de verantwoordelijkheid wel aan. Mijn hormonen vlogen alle kanten op. 

Pff Al met al een hoop onzekerheid die 9 maanden lang. Ook al vond ik zwanger zijn niet leuk zeg ik heel cliché het was het waard!! 

Het moment dat ik de kleine zag verdween alles. De slapeloze nachten door kramp in mijn kuiten, of de maagzuur waar niks meer tegen hielp. 

Nee dit kleintje had me dan 9 maanden geteisterd maar de liefde die hij geeft als hij ligt te slapen of aan het lachen is maakt alles weer goed! 

Zwanger zijn was niet leuk maar moeder zijn, daar geniet ik elke seconde van de dag van!!

Liefs,

 IMG_0540 Follow my blog with Bloglovin

Een gedachte over “Zwanger!!! Yess of oh jee!!

    miranda zei:
    22 maart 2015 om 10:24

    Leuk en eerlijk geschreven 👍En herkenbaar de zwangerschap zelf pffff

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s